N.O.V.A. 3

N.O.V.A. 3 1.0.1d

De nieuwe standaard voor shooters op telefoons en tablets

VOOR

  • Prachtige graphics
  • Goed acteerwerk
  • Intense gevechten
  • Uitgebreide multiplayer

TEGEN

  • Vrijwel niets op aan te merken

Excellent
9

N.O.V.A. 3 is net als de voorgangers een échte first-person shooter voor iOS en Android. In het spel leidt je held Kal Wardin langs ruimtestations en planeten om de aarde te redden van een verschrikkelijk lot.

De N.O.V.A. (Near Orbit Vanguard Alliance) spellen werden ooit in één zucht genoemd met Halo, maar die tijd is een beetje voorbij. De reeks geldt nu als indicator voor kwaliteitsshooters op iPhones en Androidtoestellen. De graphics zijn kleurrijk, de voiceovers van goede kwaliteit en zelfs het verhaal is kundig geconstrueerd. Vorige delen van N.O.V.A. speelden zich vooral af op buitenaardse planeten, maar dit keer doe je ook de aarde aan. Kal Wardin krijgt een noodoproep uit San Francisco, waar hij opnieuw kennismaakt met een oude bekende.

In N.O.V.A. 3 vlieg je van vernietigde kantoorgebouwen op aarde naar een spookschip dat is overgroeid met buitenaardse flora. Daar krijg je hulp uit een onwaarschijnlijke hoek, maar ook veel tegenstand van alien scum. Gelukkig staan er veel wapens én de kinetische krachten van je ruimtepak tot je beschikking. De besturing is prima: je richt met veegjes over het scherm en gebruikt wapens, granaten en je krachten (zoals energiestoten en 'tijdvertragers') met knoppen op het scherm.

De graphics in N.O.V.A. 3 zijn werkelijk subliem: vloeren glanzen in fel neonlicht en personages bewegen met realistische elegantie door de levels. Vooral de tussenscènes zijn mooi, omdat achtergronden vervagen terwijl karakters met elkaar spreken. Het acteerwerk is van hoog niveau en de intense vechtscènes zijn nóg realistischer wanneer vijanden in een exotisch accent (doch waarom in 't Engels?) vertellen dat ze dekking zoeken.

N.O.V.A. 3 zet de nieuwe standaard voor shooters op tablets en telefoons. De graphics zijn subliem, de gameplay meeslepend en het verhaal van behoorlijk niveau. Tel daarbij op een multiplayer tot 12 personen en je hebt een winnende game. Totdat N.O.V.A. 4 verschijnt natuurlijk.

Meeste downloads Actiespellen voor android

Meer
N.O.V.A. 3

Download

N.O.V.A. 3 1.0.1d

Beoordelingen about N.O.V.A. 3